top of page

Mariska Krowinkel Europees kampioen


Afgelopen week is Mariska afgereisd naar het EK voor Haflingers in Stadl Paura te Oostenrijk. Aan het EK deden 12 landen mee en bijna 300 haflingers in alle disciplines, Mariska kwam aan de start in de discipline dressuur.


Met Bahia startte ze in de middenklasse dressuur, hieraan deden 52 deelnemers mee.

Ze begonnen met de klassieke proef hiermee behaalde zij een hele mooie score van 70.37% wat een 1e plaats opleverde.


De volgende dag moesten ze de kur op muziek rijden. "Dit vond ik best wel spannend om dan te proberen om de 1e plaats vast te houden. Ondanks dat het voor Bahia voor het eerst was dat we op wedstrijd een kur reden deden ze super haar best, ze was wel wat heet maar daar wordt juist spectaculairder van en ze bleef goed te rijden." aldus Mariska. Met deze kur scoorden zijn een super mooie score van 72.63% en wederom een 1e plaats en hierdoor ook Europees kampioen!

"Nooit gedacht met zo'n resultaat thuis te komen en dan overall ook nog 3% los staan van de concurrentie. Het Is voor mij gewoon nog steeds zo onwerkelijk het lijkt wel een soort droom. Ik ben zo ontzettend trots op deze geweldige merrie die zo haar best heeft gedaan voor mij ondanks dat ze nog niet heel oud is. En dat in een deelnemersveld van 52 deelnemers!"


Naast Bahia had Mariska ook Aragon bij en deze kwam aan de start in de ware klasse. "Aragon was erg heet maar deed super zijn best. Helaas had ik in de klassieke proef aardig wat punten verschil (64.89%) Ik heb een fijne kur kunnen rijden maar had helaas alleen wat spanning in de stap (68.53%)." Met Aragon eindigde Mariska op een mooie 15e plaats overall in een sterk deelnemersveld.


En Mariska had ook nog een derde paard bij zich namelijk Almond, hij deed mee in de jonge paarden klasse voor 5 jarigen. "Helaas had hij heel veel spanning in de grote wedstrijd baan waardoor een hoge klassering niet weggelegd was, wel behaalde hij de hoogste cijfers voor zijn draf bij de 5 jarigen en waren ze erg te spreken over zijn bewegingen en vonden het een veelbelovende hengst."


Wij zijn super trots op Mariska, wat een prestatie! Van harte gefeliciteerd.

Comments


bottom of page